Nyheten om att Peter Jöback kommer att befinna sig på Broadways scen för att framföra ”The Phantom of the opera” fick svenskarna att bli exalterade över Broadway och framförallt musikaler. Det är den patriotiska sidan av oss som kommer fram, likt när vi surar över att fel låt vann i melodifestivalen men att den sedan hejas på i Eurovision.

När våra artister från Sverige tar ett steg ut på den internationella scenen, som i detta fall handlar det om en folkkär artist som Peter Jöback, så får vi en stor kärlek för just det han ska ut på den internationella scenen att göra. Teater, musikaler och opera kanske inte är svenskens ”cup of tea” men i det här fallet och just när en svensk stjärna ska upp på Broadway så blir vi direkt intresserade. Nu vill vi direkt till Broadway, dricka ett glas vin och se hur den svenska artisten gör ifrån sig.

Unna sig en kväll på Broadway

Broadway är förknippat med lyx och show, här har man kunnat se de största musikalerna genom tiderna.  I just ”The Phantom of the opera” så är Jöback en av fyra Phantoms och han har uttryckt själv att det är en stor ära. Musikalen som i år firar 25-årsjubileum firar med pompa och ståt. Det kan därför vara en god idé att läsa på om viner innan man kommer dit, det kan ni göra här. Ta sedan ett riktigt fint vin och boka en bra plats med utsikt. För den riktigt exklusiva så är en balkong det perfekta.

Se en liten bit från 25-årsfirandet: