Är du en av dem som drömmer om att bli producent? Alltså inte bara tycker att det vore en lite lagom rolig sysselsättning istället för ett vanligt jobb. Utan verkligen ser som rollen som producent som ett måste och ett kall i livet. Det är inte alltid som man har testat på det hela, bara för att kunna känna att det är det som man brinner för. Här är några saker att tänka på.

Precis som det bästa sättet för att bli en bra författare är att läsa andras böcker, är det bästa sättet att bli en bra producent och regissör att kolla på film. Se många olika typer av filmer och se dem många gånger. Genom att kolla många gånger på sina favoriter lägger man märke till saker som man inte gör vid de första gångerna. Handla billiga filmer på sajter online som Fyndiq, för att kunna se dem när du vill. Testa också i verkligheten. Kanske är det möjligt att få vara med vid en filminspelning, bara för att vara åskådare?

Att vara filmproducenteller regissör är visserligen, som nämns här, ofta relativt ensamt. Men rollen är också givande eftersom att man får en unik möjlighet att kunna berör andra med sina historier. Finns drömmen fortfarande där, är det dags att testa.