Är du sugen på ett biobesök? Då är det Ruben Östlunds film du bör gå och se för att få god underhållning med stor eftertanke.

När det kommer till filmer så kan vi antingen vilja bli roade, skrämda eller fyllda av skratt. Men vad de alla har gemensamt är att vi vill bli berörda. Det är verkligen något man blir av Rubens senaste film Turist.

Från insidan och ut

För att en film i Hollywood ska anses som en succé ska den gärna dra in mer än en miljard dollar. Stora belopp. Som tur är finns det inte samma krav i Sverige. Men förhoppningsvis så kommer Turist att få en Oscar, vilken den verkligen är förtjänt av. Många rosor har filmen fått från kritiker från olika håll. Och en film som Turist kan duse på fler än ett sätt -om du vågar öppna upp dig och tillåta dig att se.

vad det handlar om är att du kan plöja igenom filmen och granska familjen och familjefadern Tomas handlingar och stå på Mamma Ebbas sida, eller så kan du även välja att gå in i dig själv och granska ditt eget beteende och hur du skulle ställas om du hamnar i en knivig situation. För det är när man väljer att analysera sig själv; att lägga på det extra lagret på filmen som den växer något så otroligt mycket. Och de få dialogerna men mycket tomrum skapar goda möjligheter till reflektion och att känna efter hur man själv mår. Det kan vara ett magknip för många, eller en ren uppenbarelse som gör att man lämnar biosalongen med en ny syn på ens tillvaro.

Här kommer en klipp från filmen. När du ser detta klipp kan du även föröka att lägga på ditt eget filter. Då kan vi garantera att detta kommer att ge mersmak till att vilja se den.